MEDVĚD GRIZLY |
Ze San Franciska
Rozpočet: 2 kg medvědí zvěřiny, sůl, 20 dkg másla, 10 zrn celého pepře, 1 cibule, 4 bobkové listy, 20 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), ½ lžičky mletého pepře, 1 l hovězího vývaru, ½ l červeného vína, 1 lžička krystalového cukru, 1 lžíce mouky.
Očištěnou zvěřinu necháme viset 4 dny. Pak ji osolíme, potřeme tukem a dáme na pekáč. Přidáme pepř, cibuli, bobkový list, nakrájenou zeleninu, mletý pepř. Pečeme za častého podlévání hovězím vývarem smíšeným s červeným vínem a lžičkou cukru.
Když je zvěřina měkká, vyndáme ji z pekáče, šťávu přecedíme, necháme vysmahnout, přebytečný tuk sebereme, zaprášíme moukou, povaříme. Dbáme, abychom neměli více šťávy, než potřebujeme.
Nakrájenou pečeni obložíme dušeným červeným zelím.
Příloha: vařené brambory.