![]() |
Kančí svíčková se šesti |
Kančí svíčková se šesti
Ingredience: kančí kýta 1.5 kg špek 200 g
mrkve 1 kus česnek 2 stroužky petržel 2 kusy menší celer 1 kus
středně velké cibule 2 kusy zrníčka jalovce 5 kusů
bobkové listy 4 kusy
tymián 1 špetka bílý pepř 1 špetka kelímky 31% smetany 2 kusy polévkové koření na osolení 1 dávka javorový sirup 1 lžíce
šťáva z půlky limetky
1 kus máslo 1 lžíce sůl 1 špetka vývar na podlévání 1 dávka mrkev 1 kus petržel 1 kus půlka celeru
1 kus cibule 1 kus bobkové listy 3 dávky
kuličky jalovce 4 kusy
kuličky nového koření 4 kusy
tymián 1 dávka
Postup vaření: Kančí maso prošpikujeme a naložíme do láku z litru vody, zeleniny a koření, které jsme povařili a vlažné nalili na maso, které v láku necháme přes noc odpočinout
2 Čerstvou zeleninu nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme koření, vložíme maso, orestujeme, až se maso zatáhne, podlijeme vývarem, osolíme polévkovým kořením a pod pokličkou za občasného obracení masa podusíme doměkka
3 Měkké maso vyjmeme, odstraníme kuličky koření a bobkový list Tyčovým mixérem rozmixujeme
Do rozmixované zeleniny vlijeme smetanu, ochutíme šťávou z limetky a javorovým sirupem Dle chuti ještě dosolíme polévkovým kořením Do omáčky pak vložíme naporcované maso Prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem....
#Kančí svíčková, Zvěřina, Myslivecká kuchařka, Domácí kuchyně