![]() |
Pečená kachnička knedlík, zelí to je česká klasika |
Postup přípravy (kachna na divoko)
Po osolení a pokmínování omyté kachny přidáme dovnitř kachny kolečka ze
2 pomerančů bez kůry a pecek - co se nevejde dovnitř, dáme mimo do pekáče.
Přidáme asi 6 rozmačkaných kuliček jalovce - není nutné, ale může být. Pak přidáme ke kachně asi 10 kuliček nového koření a celého pepře a 3 bobkové listy.
Podlijeme zhruba 1/4 litrem vody, přidáme 2 nadrobno pokrájené cibule a dáme péci. Během pečení píchneme vidličkou do kůže, aby se sádlo vypeklo, podle potřeby podléváme vodou.
Šťávu po upečení můžeme trošku zaprášit moukou a povařit. Kachnu s pomeranči na divoko podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a červeným zelím - buď hlávkovým nebo kysaným.
Dobré chutnání!