SVÍČKOVÁ DOMA je doma lépe chutná |
Do velkého kastrolu jsem na malé kousky nakrájela 5 velkých mrkví, 1/2 většího celeru, 1 cibuli a nakrájený kousek špeku.
Pak jsem na silnější plátky nakrájela vepřovou plec (asi 600 g), posolila, přidala divoké koření
(celý pepř, nové koření, bobkový list) dala na to zeleninu, pokladla kousky másla, trochu podlila a dala přikryté péct cca na 160 st. asi na hodinku.
Když bylo maso měkké, tak jsem ho přendala na mísu, vybrala koření, doplnila troškou horké vody a ručním mixerem rozmixovala..
Pak znovu na mírný plamen a mezitím jsem si rozmíchala ve smetaně polohrubou mouku a přes cedník vlila do omáčky. Nutno asi 15 minut na mírném plameni za stálého míchání povařit. Pokud se náhodou objeví hrudky, rozmixovat.
Přidala jsem trochu cukru, citronové šťávy (octa) a pokud je třeba, tak dosolit.
DOBROU CHUŤ!