Kuřecí polévka s masovými knedlíčky |
I. Kuřecí polévka:
Suroviny: kuřecí kostra 4 ks, celer 1 ks, petržel 1 snítka petržel 2 ks kedlubna 1 ks mrkev 2 ks polévkové nudle sůl pepř polévkové koření
Postup: Do vroucí vody vložíme kuřecí kostry a povaříme. Hotové vyndáme, obereme od kostí a maso vložíme zpět do vývaru. Přidáme pokrájenou nebo nahrubo pokrájenou zeleninu, nakonec nudle, osolíme, ochutíme polévkovým kořením a provaříme. Vývar podáváme ozdobený nadrobno pokrájenou čerstvou petrželkou.
II. Kuřecí polévka s masovými knedlíčky:
Postup přípravy: – Vývar:
– Očištěné a umyté kuřecí maso dáme do studené vody společně s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením, polévku můžete dochutit svou oblíbenou kombinací koření,
– pomalu na mírném plamenu vaříme vývar, během vaření sesbíráme vzniklou pěnu sražením bílkovin,
– vaříme dokud nemáme měkké maso a chutný silný vývar.
– Masové knedlíčky:
– Nasekané nebo rozemleté maso z vývaru smícháme s vajíčkem, libečkem, pažitkou, petrželkou, majoránkou a prolisovaným česnekem a smícháme,
– vzniklou směs zahustíme hrubou moukou do konzistence, že nám půjdou příjemně tvarovat knedlíčky, které obalujeme ve strouhance,
– připravené knedlíčky dáme povařit zpět do polévky na 5-8 minut.