Pravá domácí koprovka |
Smetanová omáčka s čerstvým koprem, šťavnatým masem a domácím knedlíkem se nedá s tou z jídelny vůbec srovnávat!
Hovězí maso s koprovou omáčkou
Na 6 porcí potřebujete: 200 g másla, 1 kg zadního hovězího, 1 cibuli, zeleninový vývar, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 l mléka, 1 smetana na vaření, sůl, citron, svazek čerstvého kopru, 1 lžíci cukru krystal
Postup:
Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky a z obou stran opečte na polovině másla. Vyndejte a na výpeku nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Do hrnce k cibuli vraťte maso, osolte a zalejte vývarem tak, aby bylo ponořené.
Vařte asi hodinu do změknutí – čas záleží na kvalitě masa, které používáte.
#Koprová omáčka, Hovězí maso s koprovou omáčkou, Domácí jídlo, Domácí kuchyně,