Bazalkové zelí, krkovice, brambory v solné krustě (Naďa Indruchova) |
4 vepřové kotlety
rozmarýn
olivový olej
sůl
pepř
1 menší bílé zelí
máslo
Pesto:
4 stroužky česneku
20 lístků bazalky
1 šálek strouhaného parmazánu
olivový olej
sůl
pepř
Příprava: Kotlety nenaklepáváme. Dáme je do misky, pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.
Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme - musí zůstat křehké.
Připravíme si pesto. Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmazán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej, aby nám vznikla hustší kaše. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Kotlety vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.