Pečená divoká kachna na pekáčku |
1 divoká kachna,
10 dkg slaniny, máslo, muškátový oříšek na špičku nože, 2 malé cibule, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 jalovčinky, 2 dl červeného vína,
1 lžička rybízového rosolu.
Kachnu prošpikujeme slaninou, osolíme, do dutiny břišní, kterou vytřeme strouhaným muškátovým oříškem, vložíme několik plátků slaniny, 2 malé cibulky a pečeme na másle a plátcích slaniny spolu s pepřem, novým kořením, jalovčinkami a bobkovým listem. Podléváme červeným vínem. Nakonec přidáme do šťávy trochu rybízového rosolu.
Chcete víc receptů? Jsou tady (kliknout do odkazu dole)
Pečená divoká kachna.