Stránky

Přírodní vepřový plátek se šťouchanými brambory. Vepřové, Kančí, Zelenina, Cibule, Bašta - fidly!

Přírodní vepřový plátek se šťouchanými brambory
Barvu pokrmu zvýraznilo hodně cibule do tmava....

1 lžička bramborový škrob
500 g vepřová pečeně bez kosti 
100 ml masový vývar
4 lžíce olej

PODLE CHUTI
hořčičné semínko  kari koření
sůl  chilli koření  mletý pepř  mletý kmín
cibule

Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.
V případě přírodních plátků lze použít jakékoliv koření, které máme rádi a preferujeme k takto připravenému masu.
Maso z jedné strany okořeníme podle chuti a osolíme.

Na rozpáleném oleji plátky vepřové pečeně důkladně z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme na mísu, vypečený základ zaprášíme bramborovým škrobem, zalijeme masovým vývarem a dobře rozmícháme.

Do šťávy vrátíme plátky masa, prohřejeme a můžeme podávat.

Přírodní vepřové plátky chutnají s bramborovou kaší, ale dobře chutnají i s rýží a vařeným bramborem.