Stránky

Pikantní roštěnec s uzenou paprikou

Pikantní roštěnec s uzenou paprikou
Ingredience:

4 plátek roštěná 1 ks cibule větší
4 lžíce rostlinný olej 150 g klobása 2 lžíce hladká mouka 2 ks rajčata 250 ml vývar 1 lžička paprika - sladká 200 ml smetana pepř mletý sůl

Postup: 

Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, zpěníme a podlijeme částí vývaru. Takto připravenou cibuli nalijeme k opečeným roštěnkám, přidáme na dílky nakrájená rajčata a dusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme, dobře provaříme a prolisujeme přes síto. Nakonec ji zalijeme smetanou a ještě prohřejeme. Podáváme s knedlíky nebo rýží, poléváme omáčkou a obkládáme opečenou klobásou.