Stránky

Když chlapi uvaří jelení guláš...dáme si taky, zvěřinu máme rádi

Jelení guláš
Jelení guláš a karlovarský knedlík (martin novotný)

Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s tymiánem, jalovcem, bobkovými listy, paprikou, feferonkou a kmínem.

Nechte odležet do druhého dne.

Na sádle orestujte najemno nakrájenou cibuli, po 3–5 minutách přidejte rozmačkaný česnek a po další 1 minutě rovněž maso (i s kořením). Zprudka osmažte, aby maso zhnědlo a zatáhlo  se. Osolte, opepřete, zalijte vínem a zvolna duste pod poklicí zhruba 2 hodiny.

 Ke změklému masu přidejte
2 lžíce brusinkové zavařeniny a společně vařte asi 15–20 minut. Podávejte ozdobené tymiánem a kolečky čerstvé feferonky.