Stránky

Houby. Hlíva ústřičná. Dršťková polévka z hub.

Houby. Hlíva ústřičná.
Dršťková polévka z hub

Ingredience

 Houby  (hlíva ústřičná nebo václavky) 400 g
Cibule  větší 1 ks
Majoránka  vrchovatá 1 lžíce Mletá paprika 2 lžička
Pepř mletý 1/2 lžička
Sůl   Česnek 6 stroužek Olej  necelá 1 lžíce
Anglická slanina  nebo tučný anglický bůček 120 g
Vepřový vývar  nebo vody a 2 kostky masoxu 1500 ml
Polohrubá mouka 1 lžíce

 Postup přípravy:

V kastrolu si na lžíci oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do světle hněda. Přidáme houby nakrájené na proužky (jako „drštky“), trochu podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna houby dusíme 10 - 20 minut do poloměkka (podle druhu a tuhosti).
Potom zaprášíme mletou paprikou (v případě, že použijeme vodu s masoxem, posypeme i nahrubo nasekanými kostkami masoxu), promícháme, zaprášíme moukou (nebo zalijeme moukou rozmíchanou v trošce studené vody), krátce osmahneme a zalijeme zbylým horkým vývarem nebo vodou.

 Opět dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek, majoránku a ještě asi 5 minut povaříme.


ZDROJ: Houby Hlíva ústřičná Dršťková polévka z hub Houbové recepty