Stránky

Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Hlavní suroviny:
160 g tuk
160 g cukr moučka
Žloutkové řezy

160 g mleté ořechy
100 g výběrová mouka
4 ks bílky

Poleva:
4 ks žloutky
160 g cukr moučka
1/2 balíčku vanilkový cukr

Tuk s cukrem mícháme do pěny, přidáme mleté ořechy a mouku‚ vše dobře zamícháme.
 Ze čtyř bílků ušlehaný sníh lehce vmícháme do připravené hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

 Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.

Na vychladlý korpus rozetřeme žloutkovou polevu. Tu připravíme tak‚ že žloutky mícháme s oběma cukry. 
Naneseme a necháme pořádně zaschnout.