Stránky

Kuře pečené nebo smažené přijde k chuti čas od času...příprava je jednoduchá!

Pečené kuře na bylinkách
Porce kuřete obalené v trojobalu a usmažené v tuku do nazlátlé barvy

1 ks kuřete
3 ks vajec
150 g tuku
130 g strouhanky
80 g hladké mouky
80 g mléka
15 g soli

1. Kuře očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vařící vody a krátce ovaříme
2. Vyjmeme, necháme okapat, pak kuře naporcujeme a nasekáme v kloubech
3. Jednotlivé porce osolíme, postupně obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance
4. V horkém tuku zvolna usmažíme do nazlátlé barvy.

Doporučení:
- Podáváme s různě upravenými brambory, zdobíme plátky citrónu
- Jako přílohu používáme zeleninové saláty nebo kompoty.

Sociální skupina sdíleno s přáteli