Stránky

Kdo vařit umí a dbá na úpravu jídla i talíře? Umíte to taky jako Naďa? Bazalkové zelí, minutková krkovice, brambory v solné krustě!

Bazalkové zelí, krkovice, brambory v solné krustě (Naďa Indruchova)
KOTLETY S BAZALKOVÝM ZELÍM DLE POHLREICHA

4 vepřové kotlety
rozmarýn
olivový olej
sůl
pepř
1 menší bílé zelí
máslo

Pesto:
4 stroužky česneku
20 lístků bazalky
1 šálek strouhaného parmazánu
olivový olej
sůl
pepř

Příprava: Kotlety nenaklepáváme. Dáme je do misky, pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.
Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme - musí zůstat křehké.

Připravíme si pesto. Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmazán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej, aby nám vznikla hustší kaše. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Kotlety vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.