Stránky

Loupaná hovězí plec s vajíčkem a fazolkami #Loupaná hovězí plec, Hovězí, Česká kuchařka, Domácí kuchyně,

Loupaná hovězí plec s vajíčkem a fazolkami
Hovězí loupaná plec je přední hovězí maso, které se díky svým vlastnostem může chovat i jako maso ze zadní části zvířete.
Jde o paradox, na rozdíl od jiných částí předního masa je loupaná plec velmi šťavnatá a takřka se nedá vysušit.

„Hovězí loupaná plec obsahuje hodně kolagenu, jde o krátké maso, které má uprostřed masa šlachu. Není to však šlacha, která se nedá jíst, naopak, je to rosolovitá část, která při vaření zesklovatí a dává masu chuť.

Díky své tukové vrstvě se výtečně hodí na silné a dlouho tažené vývary a omáčky."

#Loupaná hovězí plec, Hovězí, Česká kuchařka, Domácí kuchyně,