Stránky

Olomoucké harule (jihočeská cmunda) to je bramborák.

Jihočeská cmunda je to samé až na ty tvarůžky
Olomoucké harule (jihočeská cmunda)

Suroviny:

850 g syrových brambor, 150 g uleželých tvarůžků, 2 vejce,
 6 českých stroužků česneku, pepř, sůl, velká hrst majoránky, 1 dcl světlého piva, sádlo, sklenka polohrubé mouky /2 dcl/, drcený kmín, čilli /nemusí být/.

Postup:

Brambory nastrouháme na struhadle-půlku na jemném a půlku na hrubém, dáme do síta a necháme vykapat přebytečnou tekutinu.
Potom vložíme do mísy, přidáme nastrouhané nebo rozmačkané tvarůžky, 2 vajíčka, sůl, pepř, kmín, majoránku, protlačený česnek, pivo a zahustíme moukou.

(Můžeme přidat chilli)

Na pánvi rozehřejeme sádlo a tvoříme placičky, které osmažíme po obou stranách do zlatova.

Podáváme s kysaným zelím , feferonkou a zapíjíme vychlazeným pivem ...