Hovězí vývar se zeleninou a domácími nudlemi. Markéta radí:teprve když se voda vaří, vložím do ní maso i s kostí a nechám vařit aspoň hodinu a půl.

Hovězí polévka a 12° Plzeň pivo
Hovězí polévka podle iPrima Prostřeno.
(Pavla Nováková)

Petržel kudrnka
petržel 2 ks
mrkev 3 ks

Suroviny:

celer 1/2 ks cibule 2 ks hrubá mouka vejce 2 ks zadní hovězí 500 g sůl, pepř

Postup:

 Zpěníme nakrájenou cibuli, zalijeme asi třemi litry vody, vložíme žebro a hovězí zadní. Přidáme 1 mrkev, 1 petržel a 1 cibuli. Necháme 1,5 hodiny vařit. Potom vyndáme zeleninu a nastrouháme syrovou mrkev, petržel a celer a necháme další 1,5 hodiny vařit.

 Osolíme a opepříme. Nakonec vyndáme maso a obereme ho do misky. Na talíř dáme kousky masa, zalijeme je horkým vývarem a posypeme čerstvou petrželkou. Podáváme s domácími nudlemi.

 Nudle:

 Mouku a dvě vejce spojíme, zalijeme asi třemi lžícemi vody a vytvoříme tuhé těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Potom těsto vyválíme, nakrájíme na nudličky a necháme proschnout. Nudle povaříme zvlášť asi pět minut a podáváme rovnou do talíře.

JINÝ RECEPT (od Markéta Beránková)

Hovězí polévka s domácími nudlemi
Suroviny

 kus hovězího masa s kostí
 mrkev 3 ks
 petržel 2 ks
 menší celer 1 ks
 cibule 1 ks
 česnek 3-4 stroužky snítka petrželky a libečku sůl pepř

Domácí nudle:

 hrubá mouka 350 g
 voda 125 ml
 vejce 2 ks

 Teprve, když se voda vaří, vložím do ní maso i s kostí a nechám vařit aspoň hodinu a půl. Poté dám do vývaru všechnu zeleninu a ještě půl hodiny povařím. Potom polévku scedím, zeleninu a maso nakrájím na jemné kousky, a vrátím do vývaru.

Domácí nudle: Do hrnečku rozbijeme vejce, přidáme vodu a vpracujeme tolik mouky, aby těsto bylo husté asi jako na kapání. Nudlové těsto nesolíme, aby nudle nevlhly. Těstíčko vylijeme do zbytku mouky a vypracujeme tuhé těsto. Pracujeme dlaněmi tak dlouho, až je těsto lesklé a nechytá se válu. Rozdělíme je na tři bochánky, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odpočívat. Pak dílky rozválíme na co nejtenčí placku, tu dáme na utěrku schnout a několikrát obrátíme. Placky nesmějí přeschnout, aby se při krájení nedrobily. Usušené placky krájíme rovným ostrým, tenkým, ale širokým nožem.

 Domácí nudle si uvařím zvlášť v osolené vodě, aby nezkalily vývar, a podávám posypané čerstvou petrželkou.


Oblíbené příspěvky

MENU - tady jsou jídla co hledáte...

Domácí kuchyně Vepřové Zvěřina Co budeme vařit dnes? Recepty Domácí jídlo Kuřecí maso Prostřeno Naše kuchyně Houbové recepty Myslivecká kuchařka Bramborové speciality Hovězí Jahody Jednoduché chutné rychlé recepty Jsme to co jíme Polévky Uzené maso Jíme zdravě Rady a tipy Kysané zelí Ovoce Koláč Pochoutky z brambor Zdraví Cukroví Domácí koláče Guláš Když vaří a servírují chlapi! Kotlety Snídaně Zelenina knedlíky Fotografie Kachna Menu Vánoční sýr vepřová panenka Školní kuchyně Bramboráčky Hlíva Kančí guláš Koření Mleté maso Rajčata Ryby Rýže Salát Zavařování Cibule Fazole Kančí kýta Marinování Oběd Palačinky Papriky Pečené kuře Srnčí guláš Těstoviny Vejce Vepřová kýta gril hříbky Žampiony Bažant pečený Buchty Dort Houbová omáčka Houbové speciality Hovězí svíčková Jak na to Koblihy Krkovička Na houbách Pivo Smažená zelenina Srnčí kýta Česká kuchařka Česnek Šípková omáčka ke zvěřině Beef Wellington Bezmasá jídla Bůček Domácí chleba Karbanátek Malinový dort Pečené brambory Segedinský guláš Stolování a etiketa Večeře Vánočka Zázvor klobásy Česká snídaně Řízek Žebírka Bažant na slanině Borůvky Bábovka Citrony Halušky Jelení kýta Koprová omáčka Kvalita potravin Léto Maliny O vůni šunky z komína Pečená husa Pečivo Roláda Rychlovka Smažený sýr Steak z kuřecího masa Svíčková na smetaně Tatarský biftek Telecí Tlačenka Vajíčka Valentýnské speciality Vaříme s přáteli Velikonoční sekaná Vepřové výpečky Vepřový guláš Čočka Škvarky Štrůdl (závin) špíz Banánový desert Bezinky Boršč Bramboračka Bramboračka nakyselo Celer recepty Chilli Domácí houstičky Francouzské brambory s uzeným Hermelin Hovězí polévka Hroznové víno Humor Jablka Jablkové řezy Jelení guláš Jelení medailonky Kančí hřbet s brusinkami Kančí ragů Kančí steaky Katův šleh Kváskový chleba Květák Legrace Limonáda Losos Meruňky Mexické jídlo Moravský vrabec Mozzarela Okurky Olivový olej Olomoucké tvarůžky Omáčka Paštika Pečená kotleta Pizza Prevence Pstruh na másle Racionální strava Rajská omáčka Recepty na míchané nápoje a koktejly Roštěná Smetanové brambory s nivou Treska Tvaroh Velikonoční beránek Vepřová plec Vepřové nudličky Vepřový steak Vitaminy Z listového těsta bylinky dančí guláš karlovarský knedlík křenová omáčka nádivka Černý bez Čína Špagety Šípky Bažant na víně Biftek Bramborka Báč Capensis (mořská štika) Cmunda Coffee Dršťková Dýně Francouzské Confit de canard Hamburger Houskové knedlíky Hovězí guláš Hovězí maso s koprovou omáčkou Hořčicová omáčka Hranolky Hruška Husa Italská snídaně Jahodový koláč se zakysanou smetanou Jogurt Játra na slanině Kachna pečená Kančí plec Kančí svíčková Kompot Krůtí pečené stehno Kuřecí nugetky Kuřecí polévka Kuřecí řízek s bramborovým salátem Langoše Lečo Linecké Listové šátečky Loupaná hovězí plec Lívance Margarita Marinovaný králík na zelí Med Mojito Mrkev Nakládaný hermelín Nápoje Obložený talíř Ocet Orestované nudličky Pečený bažant na divoko Poháry Rafaelo Risotto Rum Rybíz Růžičková kapusta Salát z pomerančů Sekaná Sekaná bramborová kaše Smažené kuře Smetana Srnčí hřbet Srnčí plátky Svačina Svijany Sýr naložený s cibulí paprikou a pivem Topinky Tvarohový dort Vafle Vajíčka a šunka Vdolky Vepřová krkovice Vepřový kotlet na smetaně Vosí hnízda Zabijačka Zapečená cibule Zelenina dušená Zelňačka Znojemská roštěná Závislost pomazánka staročeské vepřové zlatá buchta Čaj Čaj šípkový Čevabčiči Čokoládový dortík Čufty Škvarkové placky Špekáčky Špenát Šunka Švestkový koláč Švestky Želatinové Žloutkové řezy Alkohol Americké (kanadské) palačinky Ananas BIO Belgické vafle Blackberry champagne margarita Boeuf Bourguignon Bramboračka s uzeninou Bramborové placičky Bramborové placky se sýrem Bramborový guláš Brazilská snídaně Brusinková omáčka Buchtičky s krémem Bábovka jako peříčko Bábovka jogurtová s kokosem Bábovka s čokoládovým pudinkem Bábovka tvarohová Camembert Candát na másle Caramelized Apple and Blue Cheese Chlupaté knedlíky Cibulové kroužky Claudie recepty Cuketa Dobromysl obecná Domácí rohlíky Easter Euglena Janae Bradley Facebook Falšování potravin Fašírka Ferdinandův špíz Filé Flank steak Frankfurstská hovězí Grilované koleno Guláš staré rančerky Gumové ovoce Ham and Eggs Harule Haše Historie Holandský řízek Hot Dog Hovězí roláda Hovězí s rýží dělané na vodě a zahuštěné kuskusem Hrnečkové knedlíky Iced tea Italská placka Jablečný ocet Jahodový koláč Jahodový koláč s podmáslím Jogurt řecký Jogurtové řízky Jáhly Játra Játra na sádle Kakaové řezy Kančí hřbet na česneku Kančí kýta se šípkovou Kančí maso na šípkové omáčce Kančí na rajčatech a cuketě Kančí plec na smetaně Kančí výpečky Kančí řízky Karamelisované-jahody-ořechy-se-zakyskou Karbanátky s nivou a bramborová kaše Knedlíčky masové Kokosové kuličky Koláč s borůvkami a drobenkou Kosmatice Kotletky se sýrem a smetanou Kukuřice Kukuřičné palačinky Kulajda Kuře s tandoori omáčkou Kuřecí játra Kuřecí nudličky Květy Kynuté knedlíky Life at Google Litina Londýn Loupáčky Lovecké právo Luncheon Meat Majoránka Marcipán Marmeláda Maso směs Masové kuličky Mazanec Maďarský vepřový perkelt s bramborem Medovec Medové perníčky Mleté biftečky ze zvěřiny Moučník Moře Mořský okoun Muflon na divoko Mufloní guláš Máta peprná Nadváha (vlastně obesita) Nadívaný bažant Nemoci Noky Nákyp z ovesných vloček Nákyp švestkový O selském hospodářství O tradici Onion Rings Ovesné vločky Pagáčky Pampeliškový med Penízovka sametonohá Pečená divoká kachna Pečený čaj Plzeň 12° Polsko Polévka Gaspacho Pomerančovo smetanovo čokoládový dortík Počasí Pražský flamendr Prejt Proso Pudinkáče Punč Pyré Pálení žáhy Pórková omáčka Rajská a jablečná polévka Rajská na divoko s rýží Ražniči Refluxní choroba jícnu Remoska Rizoto Rostbeef Roštěnec Ruské vejce Salát Coleslaw Selská omeleta Skewered Strawberry Slepice na paprice Slivovice Smrkový med Snídaně v Portugalsku Srnčí tatarský biftek Staročeský kuba Strapačky Sulc Supermarket Tequila The Eggs Benny Tibetská Tilapie Tortilly Toskánské vepřové Tvarohové knedlíky Tvaroháčky s jahodami Tvá Jája Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem Tříbarevný tvarohový koláč Utopenci Valašské frgále Vanilla frozen yogurt with ice cream Vařené brambory Vejce benedikt Velikonoce Vepřové kostky Videorecepty Vinná klobása Višňové řezy Vtipy Vuřty na pivu Vyprávění lesníka Vánoční tvaroháč Víno Větrníky Waldorfský salát Zadělávané zelí Zapečený lilek s mletým masem Zapečený sýr rýže se slaninou Zelňáky Zmrzlina Zvěřinová Paštika Zvěřinové biftečky banánový palačinkový dort bavorské vdolečky dechánek hlavička kančí hřbet s šípkovou omáčkou karamel kefír ořechy sekanina sekanka Česnečka Čínské nudle s kuřecí směsí se zeleninou Řecké Ředkvičkový salát Šnečci s tvarohem Štrůdl s tvarohem Štědrý den španělský ptáček švestkové knedlíky Žampionová specialita podle Kačky Žravé řezy

Vybraný příspěvek

KANČÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ NA BRUSINKOVÉM CHUTNEY, CELEROVÝ KNEDLÍK

Kančí svíčková podle Nadi Vagnerové. KANČÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ NA BRUSINKOVÉM CHUTNEY, CELEROVÝ KNEDLÍK RECEPT: 750G kančí falešné sví...

MOTTO:

České magazínové stránky o jídle vaření a estetice stravování. Nevíte co dnes uvařit? Zde jsou obrázkové recepty už vyzkoušené. Psané recepty matou, proto jsou ilustrační fotografie a menu připravíte nejlépe s vlastní fantazií stylem co dům dal.
Zkuste to!
Úspěšný lékař je doktor Střídmost. Střídmost v jídle je důležitý faktor zdraví. Koneckonců znáte to: nežijeme proto abychom jedli, jíme proto, abychom žili.