Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce
Ingredience:
100g sušené švestky
100g jablečná šťáva
špetka skořice
100g oleje
1000 g dančího masa
sůl, pepř
100g mrkve, 100g celeru,
150g cibule
50g přepasírovaných vařených rajčat
bobkový list, jalovec
0,5 l červeného vína
100g perníku
Postup:
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici.
Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme.
Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy.
Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit.
Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.
Dobrou chuť!
#dančí guláš, Myslivecká kuchařka, Recepty, Zvěřina