Úžasný tataráček podle Ivana...obrázek a recepty! #Hovězí, Hovězí svíčková, Karbanátek, Recepty, Tatarský biftek, Mleté maso,

Připraveno na talři s úsměvem...a receptem
Tatarské karbanátky

Sůl, půl lžičky mleté skořice,
 půl lžičky chilli koření,
půl kila hovězího zadního masa, olivový olej na smažení a mletý černý pepř.

Hovězí maso utřeme nebo jemně umeleme, jako bychom dělali základ na tatarák. Maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme skořici a mleté chilli. Ze směsi tvoříme navlhčenými rukama šest stejných plochých karbanátků. Pokud chceme, můžeme směs spojit vejcem, ale není to podmínkou. Na pánvi rozpálíme olivový olej a karbanátky na něm smažíme pět minut z obou stran. Hotové karbanátky zdobíme kolečky cibule a podáváme s opečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Tatarský biftek

Sůl, šest žloutků, dvě lžíce hořčice, dvě šalotky, šest set g hovězí svíčkové, dvě lžíce ostré francouzské hořčice, tři lžíce worcesterské omáčky a mletý černý pepř.

 Maso utřeme jemně ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej. Cibuli očistíme a jemně nasekáme.
Do masa vmícháme obě hořčice, cibuli, worcesterskou omáčku a lehce opepříme. Podle chuti můžeme maso doplnit o pár kapek tabasca nebo jej naopak zjemnit dvěma lžícemi whisky. Maso nesolíme. Každý si osolíme podle chuti a navíc aby maso pustilo šťávu. K masu bychom měli být něžní a moc jej nemačkat. Svíčková je velmi křehká. Stačí míchat jen zlehka. Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet. Pak maso rozdělíme podle osob do mističek a v každé vytvoříme důlek.
Do důlků vychlazeného masa vložíme žloutky a můžeme podávat. K tataráku nesmí chybět topinky s česnekem, kapary nebo zelenina.
-
Tatarský beefsteak

Svíčkovou jemně utřeme nožem, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem, vmícháme mletou červenou papriku a žloutek, přidáme kysanou smetanu, ostrou hořčici a jemně nakrájenou cibuli. Uděláme šišku a dáme opéct. Ozdobíme půlkami natvrdo uvařených vajec a zelenou petrželkou.

Tatarský biftek I.
Hovězí svíčková, cibule, okurky, kečup, worcesterská omáčka, sůl, pepř, mletý kmín, žloutky, papričky a chilli koření.

Maso utřeme nožem nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme tři hodiny v chladnu odležet. Mažeme na topinky.

Tatarský biftek II.
Kilo pravé svíčkové (popř. nízkého roštěnce), dvě cibule, šest žloutků, šálek stolního oleje, kečup, plnotučná hořčice, sardelová pasta, dvě balíčky sladké papriky, mletý kmín, kari koření, chilli koření a sůl.
Maso dvakrát utřeme nožem nebo umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a pastu mažeme na topinky.

Tatarský syrový biftek
Utřeme nožem svíčkovou, osolíme a půl hodiny příčně maso sekáme, aby vznikla kaše. Z kaše upravíme bochánek a uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme buď celé vejce nebo jen žloutek. Povrch vejce osolíme a celé opepříme. Lze také vejce vmíchat přímo do kaše.

Podáváme s nakrájenou cibulí a chlebem. Doporučuje se udělat měkké chlebové topinky, hodně ne natřít česnekem a po utočení na pánvi (při druhém osmažení), natřít vrstvou tatarského bifteku.

Zdroj: sociální sítě Ivan Rössler

#Hovězí, Hovězí svíčková, Karbanátek, Recepty, Tatarský biftek, Mleté maso, 

Oblíbené příspěvky

MENU - tady jsou jídla co hledáte...

Alkohol Americké (kanadské) palačinky Ananas Bábovka Bábovka jako peříčko Bábovka jogurtová s kokosem Bábovka s čokoládovým pudinkem Bábovka tvarohová Báč Banánový desert banánový palačinkový dort bavorské vdolečky Bažant na slanině Bažant na víně Bažant pečený Beef Wellington Belgické vafle Bezinky Bezmasá jídla Biftek BIO Blackberry champagne margarita Boeuf Bourguignon Boršč Borůvky Bramboračka Bramboračka nakyselo Bramboračka s uzeninou Bramboráčky Bramborka Bramborové placičky Bramborové placky se sýrem Bramborové speciality Bramborový guláš Brazilská snídaně Brusinková omáčka Bůček Buchtičky s krémem Buchty bylinky Camembert Candát na másle Capensis (mořská štika) Caramelized Apple and Blue Cheese Celer recepty Cibule Cibulové kroužky Citrony Claudie recepty Cmunda Co budeme vařit dnes? Coffee Cuketa Cukroví Čaj Čaj šípkový Černý bez Česká kuchařka Česká snídaně Česnečka Česnek Čevabčiči Čína Čínské nudle s kuřecí směsí se zeleninou Čočka Čokoládový dortík Čufty dančí guláš dechánek Dobromysl obecná Domácí houstičky Domácí chleba Domácí jídlo Domácí koláče Domácí kuchyně Domácí rohlíky Dort Dršťková Dýně Easter Euglena Janae Bradley Facebook Falšování potravin Fašírka Fazole Ferdinandův špíz Filé Flank steak Fotografie Francouzské brambory s uzeným Francouzské Confit de canard Frankfurstská hovězí gril Grilované koleno Guláš Guláš staré rančerky Gumové ovoce Halušky Ham and Eggs Hamburger Harule Haše Hermelin Historie hlavička Hlíva Holandský řízek Hořčicová omáčka Hot Dog Houbová omáčka Houbové recepty Houbové speciality Houskové knedlíky Hovězí Hovězí guláš Hovězí maso s koprovou omáčkou Hovězí polévka Hovězí roláda Hovězí s rýží dělané na vodě a zahuštěné kuskusem Hovězí svíčková Hranolky Hrnečkové knedlíky Hroznové víno Hruška hříbky Humor Husa Chilli Chlupaté knedlíky Iced tea Italská placka Italská snídaně Jablečný ocet Jablka Jablkové řezy Jáhly Jahodový koláč Jahodový koláč s podmáslím Jahodový koláč se zakysanou smetanou Jahody Jak na to Játra Játra na sádle Játra na slanině Jednoduché chutné rychlé recepty Jelení guláš Jelení kýta Jelení medailonky Jíme zdravě Jogurt Jogurt řecký Jogurtové řízky Jsme to co jíme Kachna Kachna pečená Kakaové řezy Kančí guláš Kančí hřbet na česneku Kančí hřbet s brusinkami kančí hřbet s šípkovou omáčkou Kančí kýta Kančí kýta se šípkovou Kančí maso na šípkové omáčce Kančí na rajčatech a cuketě Kančí plec Kančí plec na smetaně Kančí ragů Kančí řízky Kančí steaky Kančí svíčková Kančí výpečky karamel Karamelisované-jahody-ořechy-se-zakyskou Karbanátek Karbanátky s nivou a bramborová kaše karlovarský knedlík Katův šleh Když vaří a servírují chlapi! kefír klobásy Knedlíčky masové knedlíky Koblihy Kokosové kuličky Koláč Koláč s borůvkami a drobenkou Kompot Koprová omáčka Koření Kosmatice Kotletky se sýrem a smetanou Kotlety Krkovička Krůtí pečené stehno křenová omáčka Kukuřice Kukuřičné palačinky Kulajda Kuře s tandoori omáčkou Kuřecí játra Kuřecí maso Kuřecí nudličky Kuřecí nugetky Kuřecí polévka Kuřecí řízek s bramborovým salátem Kvalita potravin Kváskový chleba Květák Květy Kynuté knedlíky Kysané zelí Langoše Lečo Legrace Léto Life at Google Limonáda Linecké Listové šátečky Litina Lívance Londýn Losos Loupáčky Loupaná hovězí plec Lovecké právo Luncheon Meat Maďarský vepřový perkelt s bramborem Majoránka Malinový dort Maliny Marcipán Margarita Marinování Marinovaný králík na zelí Marmeláda Maso směs Masové kuličky Máta peprná Mazanec Med Medové perníčky Medovec Menu Meruňky Mexické jídlo Mleté biftečky ze zvěřiny Mleté maso Mojito Moravský vrabec Moře Mořský okoun Moučník Mozzarela Mrkev Muflon na divoko Mufloní guláš Myslivecká kuchařka Na houbách Nadívaný bažant nádivka Nadváha (vlastně obesita) Nakládaný hermelín Nákyp švestkový Nákyp z ovesných vloček Nápoje Naše kuchyně Nemoci Noky O selském hospodářství O tradici O vůni šunky z komína Oběd Obložený talíř Ocet Okurky Olivový olej Olomoucké tvarůžky Omáčka Onion Rings Orestované nudličky ořechy Ovesné vločky Ovoce Pagáčky Palačinky Pálení žáhy Pampeliškový med Papriky Paštika Pečená divoká kachna Pečená husa Pečená kotleta Pečené brambory Pečené kuře Pečený bažant na divoko Pečený čaj Pečivo Penízovka sametonohá Pivo Pizza Plzeň 12° Počasí Poháry Pochoutky z brambor Polévka Gaspacho Polévky Polsko pomazánka Pomerančovo smetanovo čokoládový dortík Pórková omáčka Pražský flamendr Prejt Prevence Proso Prostřeno Pstruh na másle Pudinkáče Punč Pyré Racionální strava Rady a tipy Rafaelo Rajčata Rajská a jablečná polévka Rajská na divoko s rýží Rajská omáčka Ražniči Recepty Recepty na míchané nápoje a koktejly Refluxní choroba jícnu Remoska Risotto Rizoto Roláda Rostbeef Roštěná Roštěnec Rozinky Rum Ruské vejce Růžičková kapusta Rybíz Ryby Rychlovka Rýže Řecké Ředkvičkový salát Řízek Salát Salát Coleslaw Salát z pomerančů Segedinský guláš Sekaná Sekaná bramborová kaše sekanina sekanka Selská omeleta Skewered Strawberry Slepice na paprice Slivovice Smažená zelenina Smažené kuře Smažený sýr Smetana Smetanové brambory s nivou Smrkový med Snídaně Snídaně v Portugalsku Srnčí guláš Srnčí hřbet Srnčí kýta Srnčí plátky Srnčí tatarský biftek staročeské vepřové Staročeský kuba Steak z kuřecího masa Stolování a etiketa Strapačky Sulc Supermarket Svačina Svíčková na smetaně Svijany sýr Sýr naložený s cibulí paprikou a pivem Šípková omáčka ke zvěřině Šípky Školní kuchyně Škvarkové placky Škvarky Šnečci s tvarohem Špagety španělský ptáček Špekáčky Špenát špíz Štědrý den Štrůdl (závin) Štrůdl s tvarohem Šunka švestkové knedlíky Švestkový koláč Švestky Tatarský biftek Telecí Tequila Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem Těstoviny The Eggs Benny Tibetská Tilapie Tlačenka Topinky Tortilly Toskánské vepřové Treska Tříbarevný tvarohový koláč Tvá Jája Tvaroh Tvaroháčky s jahodami Tvarohové knedlíky Tvarohový dort Utopenci Uzené maso Vafle Vajíčka Vajíčka a šunka Valašské frgále Valentýnské speciality Vanilla frozen yogurt with ice cream Vánočka Vánoční Vánoční tvaroháč Vařené brambory Vaříme s přáteli Vdolky Večeře Vejce Vejce benedikt Velikonoce Velikonoční beránek Velikonoční sekaná Vepřová krkovice Vepřová kýta vepřová panenka Vepřová plec Vepřové Vepřové kostky Vepřové nudličky Vepřové výpečky Vepřový guláš Vepřový kotlet na smetaně Vepřový steak Větrníky Videorecepty Vinná klobása Víno Višňové řezy Vitaminy Vosí hnízda Vtipy Vuřty na pivu Vyprávění lesníka Waldorfský salát Z listového těsta Zabijačka Zadělávané zelí Zapečená cibule Zapečený lilek s mletým masem Zapečený sýr rýže se slaninou Zavařování Závislost Zázvor Zdraví Zelenina Zelenina dušená Zelňačka Zelňáky zlatá buchta Zmrzlina Znojemská roštěná Zvěřina Zvěřinová Paštika Zvěřinové biftečky Žampionová specialita podle Kačky Žampiony Žebírka Želatinové Žloutkové řezy Žravé řezy

Vybraný příspěvek

KANČÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ NA BRUSINKOVÉM CHUTNEY, CELEROVÝ KNEDLÍK

Kančí svíčková podle Nadi Vagnerové. KANČÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ NA BRUSINKOVÉM CHUTNEY, CELEROVÝ KNEDLÍK RECEPT: 750G kančí falešné sví...

MOTTO:

České magazínové stránky o jídle vaření a estetice stravování. Nevíte co dnes uvařit? Zde jsou obrázkové recepty už vyzkoušené. Psané recepty matou, proto jsou ilustrační fotografie a menu připravíte nejlépe s vlastní fantazií stylem co dům dal.
Zkuste to!
Úspěšný lékař je doktor Střídmost. Střídmost v jídle je důležitý faktor zdraví. Koneckonců znáte to: nežijeme proto abychom jedli, jíme proto, abychom žili.