Jak zhubnout a nelhat si do kapsy. Bojujte aktivně proti své nadváze. Žít aktivní život a starat se o své zdraví je IN!

Dát si kafíčko je správně - podporuje vaši aktivitu
Je docela dobře možné, že jste už podobné články viděli, četli nebo v rozhlase o tom slyšeli.
Tyto rady a poznatky mají mnoho společné a nejen to, že podobně vypadají názory i doporučení.

Bojujte aktivně proti své nadváze. Žít aktivní život a starat se o své zdraví je IN.

Rozvaha člověka co potlačuje stres jídlem:
Po páté hodině odpolední sytě (hodně) nejíst a dát si třeba kafíčko (viz obrázek)
 Důležité je nejíst 2 - 3 hodiny před spaním. Večeře by měla být lehká a spíše obsahovat bílkoviny než sacharidy. Pokud vstáváme v 8 ráno a spát chodíme v jedenáct, je nesmysl trápit organismus hlady, když to není potřeba. Klidně si můžeme dát lehkou večeři třeba v osm večer. Káva nám neuškodí ani v tuto dobu.
Bez cukru se hubne lépe
To je částečná pravda. Pokud jsme vždy holdovali sladkostem a přestaneme je jíst, začneme i hubnout. Otázkou zůstává, jak dlouho nám vydrží nadšení nejíst oblíbenou čokoládu, když si ji každý kolem dopřává. Tělo však cukry potřebuje k tomu, aby fungovalo, proto bychom cukr neměli vynechat úplně.
Stačí jíst zdravěji a na množství nezáleží
Klobásy šunka - samé tuky a soli!
Něco na tom je! Pokud je vyrovnaný metabolismus a pohyb, pak souhlas. Ale - většina rostlinných tuků a tmavého celozrnného pečiva má stejnou energetickou hodnotu jako živočišné a světlé pečivo. Liší v tom, že obsahují zdravější živiny. Také velmi oblíbené džusy jsou velmi kalorické, proto si je ředíme. Jíme sice zdravěji, ale energetický příjem je stejný. Takže bez pohybu stejně nezhubneme.
Cvičení hubnutí nepomáhá
Velká chyba. Pohyb samozřejmě pomáhá hubnutí. Zvyšuje výdej energie. Je však důležité vědět, co cvičit. Také bychom měli cvičit dostatečně často, intenzivně a dlouho. Pokud cvičíme pouze 10 minut denně nějaké běžné cviky ze školy, je vynaložené úsilí v podstatě zbytečné. Tuky se začnou spalovat až po půlhodině intenzivního cvičení! Navíc svaly jsou těžší než tuky! Záleží na tom, jestli chceme posílit svaly nebo shodit tuky. Všeobecně se ví, že čím více máme svalové hmoty, tím lépe a rychleji se tuky spalují. Je třeba vědět, že takové plavání hodně posilujeme svaly. Při častém pohybu ve studené vodě se ale budou tuky více ukládat. Proto je třeba plavání kombinovat s jiným sportem.
Začnu hodně cvičit a zhubnu
V tomto případě je na místě spíše opatrnost. Hubnutí bez pohybu a cvičení sice nejde, ale pokud nemáme dostatečnou kondici a koledujeme si o problémy. Nevhodné cvičení nebo přílišné zatížení některých částí těla poškozuje kloubní systém, kosterní systém a hlavně způsobuje křeče. Hlavně ale způsobuje fyzické vyčerpání. Kondici je třeba zvyšovat postupně a rovnoměrně.
Kdo hubne, musí hladovět
Pohyb a jízda na kole (když bolí klouby) Velocipedisté - setkání a soutěž
Největší chyba, která se dělá. Hlad je přítel obezity! Vždy je třeba jíst a to častěji a menší dávky. Samozřejmě se musí nad jídelníčkem přemýšlet. Někomu může vyhovovat méně časté jídlo, ale je třeba hlídat si vyváženost jídelníčku. Navíc hladovění dělá z hubnutí velké utrpení a člověk pak všechno spíše vzdá. Hlad tělo oslabuje, takže si koledujeme o velké zdravotní potíže.
Já prostě nemůžu zhubnout ať dělám co dělám
To také není pravda. Tedy pokud nevážíte 45 kilo. Většinou se ukáže, že při hubnutí děláme chybu. Sice jíme málo, ale většinou ke zdravému jídlu hodně mlsáme. Nebo sice jíme zdravě, ale energetický výdej je menší než příjem.
Nadváhu (obezitu) jsem zdědil geneticky
Spousta lidí poukazuje při své nadváze nebo obezitě, že to mají v genech a nic s tím nemůžou dělat. To je ale velký omyl. V takových případech se dědí spíše špatný životní styl, odpor ke sportu nebo pohybu a hlavně špatné stravovací návyky. Tohle všechno se však dá odstranit.
Jen u minima lidí se prokáží opravdové zdravotní problémy nebo dědičnost. Většinou pak zdravotní problémy přicházejí s nadváhou.

Poznámka: opakování je matka moudrosti, ale také užitečné...předávám proto tyto informace dál - jen bojujte aktivně proti nadváze.

Žít zdravý život je IN!



Oblíbené příspěvky

MENU - tady jsou jídla co hledáte...

Alkohol Americké (kanadské) palačinky Ananas Bábovka Bábovka jako peříčko Bábovka jogurtová s kokosem Bábovka s čokoládovým pudinkem Bábovka tvarohová Báč Banánový desert banánový palačinkový dort bavorské vdolečky Bažant na slanině Bažant na víně Bažant pečený Beef Wellington Belgické vafle Bezinky Bezmasá jídla Biftek BIO Blackberry champagne margarita Boeuf Bourguignon Boršč Borůvky Bramboračka Bramboračka nakyselo Bramboračka s uzeninou Bramboráčky Bramborka Bramborové placičky Bramborové placky se sýrem Bramborové speciality Bramborový guláš Brazilská snídaně Brusinková omáčka Bůček Buchtičky s krémem Buchty bylinky Camembert Candát na másle Capensis (mořská štika) Caramelized Apple and Blue Cheese Celer recepty Cibule Cibulové kroužky Citrony Claudie recepty Cmunda Co budeme vařit dnes? Coffee Cuketa Cukroví Čaj Čaj šípkový Černý bez Česká kuchařka Česká snídaně Česnečka Česnek Čevabčiči Čína Čínské nudle s kuřecí směsí se zeleninou Čočka Čokoládový dortík Čufty dančí guláš dechánek Dobromysl obecná Domácí houstičky Domácí chleba Domácí jídlo Domácí koláče Domácí kuchyně Domácí rohlíky Dort Dršťková Dýně Easter Euglena Janae Bradley Facebook Falšování potravin Fašírka Fazole Ferdinandův špíz Filé Flank steak Fotografie Francouzské brambory s uzeným Francouzské Confit de canard Frankfurstská hovězí gril Grilované koleno Guláš Guláš staré rančerky Gumové ovoce Halušky Ham and Eggs Hamburger Harule Haše Hermelin Historie hlavička Hlíva Holandský řízek Hořčicová omáčka Hot Dog Houbová omáčka Houbové recepty Houbové speciality Houskové knedlíky Hovězí Hovězí guláš Hovězí maso s koprovou omáčkou Hovězí polévka Hovězí roláda Hovězí s rýží dělané na vodě a zahuštěné kuskusem Hovězí svíčková Hranolky Hrnečkové knedlíky Hroznové víno Hruška hříbky Humor Husa Chilli Chlupaté knedlíky Iced tea Italská placka Italská snídaně Jablečný ocet Jablka Jablkové řezy Jáhly Jahodový koláč Jahodový koláč s podmáslím Jahodový koláč se zakysanou smetanou Jahody Jak na to Játra Játra na sádle Játra na slanině Jednoduché chutné rychlé recepty Jelení guláš Jelení kýta Jelení medailonky Jíme zdravě Jogurt Jogurt řecký Jogurtové řízky Jsme to co jíme Kachna Kachna pečená Kakaové řezy Kančí guláš Kančí hřbet na česneku Kančí hřbet s brusinkami kančí hřbet s šípkovou omáčkou Kančí kýta Kančí kýta se šípkovou Kančí maso na šípkové omáčce Kančí na rajčatech a cuketě Kančí plec Kančí plec na smetaně Kančí ragů Kančí řízky Kančí steaky Kančí svíčková Kančí výpečky karamel Karamelisované-jahody-ořechy-se-zakyskou Karbanátek Karbanátky s nivou a bramborová kaše karlovarský knedlík Katův šleh Když vaří a servírují chlapi! kefír klobásy Knedlíčky masové knedlíky Koblihy Kokosové kuličky Koláč Koláč s borůvkami a drobenkou Kompot Koprová omáčka Koření Kosmatice Kotletky se sýrem a smetanou Kotlety Krkovička Krůtí pečené stehno křenová omáčka Kukuřice Kukuřičné palačinky Kulajda Kuře s tandoori omáčkou Kuřecí játra Kuřecí maso Kuřecí nudličky Kuřecí nugetky Kuřecí polévka Kuřecí řízek s bramborovým salátem Kvalita potravin Kváskový chleba Květák Květy Kynuté knedlíky Kysané zelí Langoše Lečo Legrace Léto Life at Google Limonáda Linecké Listové šátečky Litina Lívance Londýn Losos Loupáčky Loupaná hovězí plec Lovecké právo Luncheon Meat Maďarský vepřový perkelt s bramborem Majoránka Malinový dort Maliny Marcipán Margarita Marinování Marinovaný králík na zelí Marmeláda Maso směs Masové kuličky Máta peprná Mazanec Med Medové perníčky Medovec Menu Meruňky Mexické jídlo Mleté biftečky ze zvěřiny Mleté maso Mojito Moravský vrabec Moře Mořský okoun Moučník Mozzarela Mrkev Muflon na divoko Mufloní guláš Myslivecká kuchařka Na houbách Nadívaný bažant nádivka Nadváha (vlastně obesita) Nakládaný hermelín Nákyp švestkový Nákyp z ovesných vloček Nápoje Naše kuchyně Nemoci Noky O selském hospodářství O tradici O vůni šunky z komína Oběd Obložený talíř Ocet Okurky Olivový olej Olomoucké tvarůžky Omáčka Onion Rings Orestované nudličky ořechy Ovesné vločky Ovoce Pagáčky Palačinky Pálení žáhy Pampeliškový med Papriky Paštika Pečená divoká kachna Pečená husa Pečená kotleta Pečené brambory Pečené kuře Pečený bažant na divoko Pečený čaj Pečivo Penízovka sametonohá Pivo Pizza Plzeň 12° Počasí Poháry Pochoutky z brambor Polévka Gaspacho Polévky Polsko pomazánka Pomerančovo smetanovo čokoládový dortík Pórková omáčka Pražský flamendr Prejt Prevence Proso Prostřeno Pstruh na másle Pudinkáče Punč Pyré Racionální strava Rady a tipy Rafaelo Rajčata Rajská a jablečná polévka Rajská na divoko s rýží Rajská omáčka Ražniči Recepty Recepty na míchané nápoje a koktejly Refluxní choroba jícnu Remoska Risotto Rizoto Roláda Rostbeef Roštěná Roštěnec Rozinky Rum Ruské vejce Růžičková kapusta Rybíz Ryby Rychlovka Rýže Řecké Ředkvičkový salát Řízek Salát Salát Coleslaw Salát z pomerančů Segedinský guláš Sekaná Sekaná bramborová kaše sekanina sekanka Selská omeleta Skewered Strawberry Slepice na paprice Slivovice Smažená zelenina Smažené kuře Smažený sýr Smetana Smetanové brambory s nivou Smrkový med Snídaně Snídaně v Portugalsku Srnčí guláš Srnčí hřbet Srnčí kýta Srnčí plátky Srnčí tatarský biftek staročeské vepřové Staročeský kuba Steak z kuřecího masa Stolování a etiketa Strapačky Sulc Supermarket Svačina Svíčková na smetaně Svijany sýr Sýr naložený s cibulí paprikou a pivem Šípková omáčka ke zvěřině Šípky Školní kuchyně Škvarkové placky Škvarky Šnečci s tvarohem Špagety španělský ptáček Špekáčky Špenát špíz Štědrý den Štrůdl (závin) Štrůdl s tvarohem Šunka švestkové knedlíky Švestkový koláč Švestky Tatarský biftek Telecí Tequila Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem Těstoviny The Eggs Benny Tibetská Tilapie Tlačenka Topinky Tortilly Toskánské vepřové Treska Tříbarevný tvarohový koláč Tvá Jája Tvaroh Tvaroháčky s jahodami Tvarohové knedlíky Tvarohový dort Utopenci Uzené maso Vafle Vajíčka Vajíčka a šunka Valašské frgále Valentýnské speciality Vanilla frozen yogurt with ice cream Vánočka Vánoční Vánoční tvaroháč Vařené brambory Vaříme s přáteli Vdolky Večeře Vejce Vejce benedikt Velikonoce Velikonoční beránek Velikonoční sekaná Vepřová krkovice Vepřová kýta vepřová panenka Vepřová plec Vepřové Vepřové kostky Vepřové nudličky Vepřové výpečky Vepřový guláš Vepřový kotlet na smetaně Vepřový steak Větrníky Videorecepty Vinná klobása Víno Višňové řezy Vitaminy Vosí hnízda Vtipy Vuřty na pivu Vyprávění lesníka Waldorfský salát Z listového těsta Zabijačka Zadělávané zelí Zapečená cibule Zapečený lilek s mletým masem Zapečený sýr rýže se slaninou Zavařování Závislost Zázvor Zdraví Zelenina Zelenina dušená Zelňačka Zelňáky zlatá buchta Zmrzlina Znojemská roštěná Zvěřina Zvěřinová Paštika Zvěřinové biftečky Žampionová specialita podle Kačky Žampiony Žebírka Želatinové Žloutkové řezy Žravé řezy

Vybraný příspěvek

KANČÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ NA BRUSINKOVÉM CHUTNEY, CELEROVÝ KNEDLÍK

Kančí svíčková podle Nadi Vagnerové. KANČÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ NA BRUSINKOVÉM CHUTNEY, CELEROVÝ KNEDLÍK RECEPT: 750G kančí falešné sví...

MOTTO:

České magazínové stránky o jídle vaření a estetice stravování. Nevíte co dnes uvařit? Zde jsou obrázkové recepty už vyzkoušené. Psané recepty matou, proto jsou ilustrační fotografie a menu připravíte nejlépe s vlastní fantazií stylem co dům dal.
Zkuste to!
Úspěšný lékař je doktor Střídmost. Střídmost v jídle je důležitý faktor zdraví. Koneckonců znáte to: nežijeme proto abychom jedli, jíme proto, abychom žili.